ceturtdiena, 2013. gada 31. oktobris

Marinēti šampinjoni*



Šampinjoni - 1 kg
Ūdens - 1/2 glāzes
Etiķis 9 % - 1/3 glāzes
Krustnagliņas - 5 gb
Melnie pipari - 10 gb
Lauru lapas - 2 gb
Sāls - 1 ēd.kar.
Cukurs - 1 tējk.








Sēnes nomazgā, ja lielas - pārgriež uz pusēm.
Katliņā ielej ūdeni, etiķi, pieber sāli, cukuru un pievieno pārējās garšvielas. Visu liek vārīties. Kad marināde sāk vārīties, pieber sēnes, uzvāra, noņem putas un uz lēnas uguns vāra 20-25 minūtes.
Gatavās sēnes ar visu marinādi lej traukā ar vāku un liek ledusskapī uz kādām 2 stundām, lai kārtīgi atdziest. Tad marinādi nolej, sēnēm pievieno nedaudz nerafinētu (smaržīgo) saulespuķu eļļu, pieber sasmalcinātus lociņus vai pavisam siki sasmalcinātus sīpolus, samaisa un - viss! Mielojamies!
Lai izdodas!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru