sestdiena, 2013. gada 7. decembris

Kārtainās mīklas groziņi*

No sērijas ''Kad viesi jau pie durvīm''.
Ja kautkur kādā veikalā pamanu atlaides kārtainajai mīklai - nekad nepaeju garām. Iepērku rezervītes ''nebaltām dienām''. Nu mazums kas var atgadīties! Vai nu ciemiņi negaidīti atbrauc, vai arī viekārši tāpat vakarā pie tējas sakārojās kāds gardumiņš. Tādās reizēs glābj kārtējais puskilogramiņš mīklas no saldētavas.






















Šiem groziņiem ideja pavisam vienkārša. Atkausē kārtaino mīklu - vienalga, ar raugu vai bez. Ja mīkla sastāv no 5 vai 6 plāksnītēm, tad katru plāksnīti pārgriež uz pusēm, lai iegūtu smukus kvadrātiņus. Mīklas kvadrātiņus liek ietaukotās keksu formiņās.
Pildījums. No sērijas ''Iztīram ledusskapi''. Šeit nu patiešām noder jebkas.
1.variants. Desu (speķi,šķiņķi) sagriež kubiņos, pievieno sasmalcinātus sīpolus, pipariņus, visu samaisa.
2.variants. Malto gaļu sacep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un garšvielām, nedaudz atdzesē.
3.variants. Burkāni. Šeit var rīkoties divējādi. Var vienkārši burkānus izvārīt, sarīvēt uz rupjas rīves un sajaukt ar sasmalcinātiem sīpoliem. Bet var arī svaigus burkānus sarīvēt un uz pannas sacept kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem.
Pildījumu liek groziņos, pārkaisa zaļumus. Visu noslēdz ar rīvēta siera-olu-majonēzes maisījumu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes.

Tikpat labi groziņus var pildīt ar saldo pildījumu. Visvienkāršākais - ābolus sagriež kubiņos, pilda groziņos, pārkaisa ar cukuru, pārlej krējuma-olu-cukura maisījumu. Vai arī pārkaisa drumstaliņas.
Ļoti gardi sanāk, ja groziņos ieber izmērcētas rozīnītes un pārlej olu-krējuma-cukura maisījumu.

Šie vairāk pašreizējam laikam piemēroti pildījumi. Vasarā var izmantot tomātiņus, apceptus kabačus, svaigas ogas.
Katrā ziņā - šet ir iespējams eksperimentēt uz nebēdu - gan ar sāļajiem, gan saldajiem pildījumiem.
Lai izdodas!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru