ceturtdiena, 2014. gada 15. maijs

Sāļais Napoleons*


Būs nepieciešami divi iepakojumi kārtainā bezrauga mīkla pa 500 gr katrs. 
Majonēze
Šampinjoni
Krabju nūjiņas
Kūpināta vistiņa
Siers
Desa
Šķiņķis Lociņi





Šai kūkai izmantoju tādus kārtainās mīklas iepakojumus, kuros ir divas mīklas plāksnes. Bet, ja kūku vēlas mazāku, var izmantot tos iepakojumus, kuros ir 5 plāksnes - tās ir plānas un nav jārullē.

Mīklu plāni izrullē. Izmēra ziņā izrullētajam gabalam būtu jāsanāk tik lielam, lai aizņemtu visu cepamo plāti.
Liek uz ietaukotas plāts, ar dakšiņu sadursta un 180 grādos cep apmēram 15-20 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns).
Šādi pa vienai izcep visas četras mīklas plāksnes. Atdzesē.

Un - pilda.
Šai kūkai pirmajā kārtā ir šķēlītēs sagriezti, sacepti šampinjoni, sajaukti ar majonēzi, pāri pārkaisīti lociņi.
Otrā kārta - sarīvētas krabju nūjiņas un sarīvēts siers sajaukts ar majonēzi, pari pārkaisa lociņus.
Trešā kārta - sasmalcināta kūpinātā vistiņa, sajaukta ar majonēzi, pāri pārkaisīti lociņi.
Visu noslēdz ar ceturto plāksni, visu viegli piepresē.

Blenderī sajauc kausēto sieru ar majonēzi. Ar iegūto krēmu noziež kūkai maliņas un virsu. Visu pārklāj ar pārtikas plēvīti - tā, lai netiek klāt gaiss - un liek ledusskapī. Ideāli, ja kūkai ļauj ievilkties vismaz 12 stundas.

Tad ņem nost pārtikas plēvīti un pa virsu uzrīvē kārtiņu svaigu gurķu, virs gurķiem - rīvētas vārītas olas. Un tālāk jau ir vaļa fantāzijai!!!

Vēl tikai ieteikums - torte būs tieši tik garšīga, cik garšīga būs majonēze. Ar sliktas garšas un kvalitātes majonēzi ir iespējams neatgriezeniski samaitāt pat visglaunākos salātus. Es šeit izmantoju krievu ražojuma olīvmajonēzi spainīšos, tauku saturs - ap 60%. Tā ir gana bieza, lai varētu izmantot kā krēmu un ar labu garšu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru