svētdiena, 2015. gada 24. maijs

Rabarberu buberts


Rabarberi - apm. 500 gr
Ūdens - 1 litrs
Manna - 180 gr
Cukurs - apm. 300 gr
Olas - 6 gb

Mērcei -
   Piens - 1 litrs
   Olas - 6 gb
   Cukurs - apm. 200 gr
   Vaniļa






Rabarberus nomizo un sagriež kubiņos.

Ūdeni uzvāra, pieber sagrieztos rabarberus un turpina vārīt, kamēr rabarberi mīksti.

Nepārtraukti maisot ieber mannā putraimus un vāra, kamēr putra gatava.

Kamēr vārās putra, olām pieber cukuru, vaniļu un ar mikseri puto vismaz 5 minūtes.

Līdzko putra gatava, katliņu noņem no plīts un tūlīt iemaisa saputotās olas. Ja vēl nepieciešams - pievieno cukuru.

Bubertu lej bļodā un atdzesē. Pasniedz ar vaniļas mērci.

Mērce.
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļu. Lēnām pielej pienu. Liek uz plīts un uz lēnas uguns nepārtraukti maisot karsē, kamēr masa sāk sabiezēt. Jāuzmanās, lai nesāk vārīties, jo tad ola sarecēs un mērce sanāks graudaina. Ja nepieciešams - pievieno vēl cukuru, samaisa. Pasniedz atdzesētu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru