Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
svētdiena, 2015. gada 24. maijs
Rabarberu buberts
Rabarberi - apm. 500 gr
Ūdens - 1 litrs
Manna - 180 gr
Cukurs - apm. 300 gr
Olas - 6 gb
Mērcei -
Piens - 1 litrs
Olas - 6 gb
Cukurs - apm. 200 gr
Vaniļa
Rabarberus nomizo un sagriež kubiņos.
Ūdeni uzvāra, pieber sagrieztos rabarberus un turpina vārīt, kamēr rabarberi mīksti.
Nepārtraukti maisot ieber mannā putraimus un vāra, kamēr putra gatava.
Kamēr vārās putra, olām pieber cukuru, vaniļu un ar mikseri puto vismaz 5 minūtes.
Līdzko putra gatava, katliņu noņem no plīts un tūlīt iemaisa saputotās olas. Ja vēl nepieciešams - pievieno cukuru.
Bubertu lej bļodā un atdzesē. Pasniedz ar vaniļas mērci.
Mērce.
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļu. Lēnām pielej pienu. Liek uz plīts un uz lēnas uguns nepārtraukti maisot karsē, kamēr masa sāk sabiezēt. Jāuzmanās, lai nesāk vārīties, jo tad ola sarecēs un mērce sanāks graudaina. Ja nepieciešams - pievieno vēl cukuru, samaisa. Pasniedz atdzesētu.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru