svētdiena, 2015. gada 13. septembris

Kliņģeris















Pēc kādas pīrāgu cepšanas palika pāri rauga mīkla. Toreiz nebija laika visu izmantot, tāpēc sadalīju pārpalikumu četrās vienādās daļās, katru atsevišķi satinu pārtikas plēvītē, ieliku saldētavā un - aizmirsu.....
Vakar sakārojās kautko saldu, meklēju saldētavā kārtaino mīklu, bet atradu savus aizmirstos mīklas kukulīšus. Nu ko, atkausēju un ķēros pie darba - mēģināju uzmeistarot savā mūžā pirmo kliņģeri.
Tātad!!!
Katru mīklas gabaliņu - apm. 160 gr smagu - izrullēju garā sloksnē. Sloksnes vienā malā visā garumā uzspiedu iebiezināto pienu. Virsū uzbēru sarīvētu ābolu, nedaudz pārkaisīju ar cukuru. Katru sloksni sarullēju ciešā rullītī, tad divus rullīšus saviju kopā. Tagad it kā vajadzēja no savītajām desiņām veidot kliņģera formu, bet... Nu, es atstāju, kā ir. Katru vītnīti liku uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru, apziedu ar sakultu olu, pārkaisīju ar riekstiem. Cepu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.
Nu lūk - un sanāca man divi varen mīlīgi pītie kukulīši. Garšoja vienkārši lieliski!!!
Secinājums - nu nav tā kliņģera cepšana neko briesmīgi sarežģītais process!!! Galvenais ir sadūšoties un vienreiz pamēģināt. Noteikti izdosies!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru