Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2015. gada 13. novembris
Savā sulā sautēti kāposti
Vajadzēs - svaigu kāposta galviņu,
svaigus burkānus,
sīpolus,
nedaudz ķimenītes,
augu eļļu,
citronskābi,
sāli un cukuru
Parasti svaigos kāpostus sautē katlā uz plīts. Bet mani vienmēr ir mazliet tracinājis tas, ka ūdenī vārīti... Nu zupa! Un arī garša kāpostiņiem tāda mazliet ūdeņaina sanāk. Tad nu eksperimenta kārtā izmēģināju, kas būs, ja sautēs ''pīlē''. Lieliski!!! Tiku vaļā no ūdeņainās garšas, un šādi gatavoti svaigie kāposti aizvieto tradicionālos skābos kāpostus. . Pagatavošana - vienkārša, rezultāts - nu vienreizējs!!!
Kāpostu saēvelē, burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus sasmalcina.
Visu liek katlā, pieber sāli, nedaudz ķimenes un ar rokām cītīgi samaisa, saspaida. Kad nedaudz sāk atdalīties sula, ņem talkā kartupeļu stampiņu un visu kārtīgi noblietē.
Pārliek ar šķīvīti un atstāj uz 2-3 stundām, lai kārtīgi atsulojas. Tad pieber cukuru, vēlreiz samaisa un liek ''pīlē''.
Pārlej ar augu eļļu un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 1-1,5 stundām - tas atkarīgs no cepeškrāsns. Gatavajiem kāpostiņiem pēc garšas pieber citronskābi - tas skābumiņam. Pirms sautēšanas skābumu kāpostiem pievienot neiesaku, jo tad tie var kārtīgi nesasautēties un palikt cieti.
Viss. Mielojamies!!!
Par sāli, cukuru un citronskābi - tur katrs pēc garšas orientējas.
Un vēl - kad kāposti salikti ''pīlē'', tiem virsū var izkārtot vistas stilbiņus. Tikai tādā gadījumā augu eļļu lejam mazāk vai nelejam vispār, jo no vistiņas kūstošie tauciņi dos pietiekamu treknumiņu.
Lai izdodas!!!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru