ceturtdiena, 2015. gada 22. oktobris

Banānu kekss

Sviests - 50 gr
Brūnais cukurs - 1/2 glāzes
Banāni - 2 gb

Milti - nepilnas 2 glāzes
Cepamais pulveris - 1.5 tējk.
Sāls - 1/4 tējk.
Istabas temperatūras sviests - 100 gr
Brūnais cukurs - 3/4 glāzes
Olas - 2 gb
Skābais krējums - 1/2 glāzes
Ļoti gatavi banāni - 2 gb
Melnā šokolāde - 100-150 gr


Sviestu (50 gr) katliņā izkausē. Pieber cukuru (1/2 glāzes) un maisot turpina karsēt, kamēr cukurs izkusis. Iegūto masu ielej ar cepampapīru izklātā formā. Pa virsu cieši saliek ripiņās sagrieztus banānus.

Sviestu (100 gr) kopā ar cukuru (3/4 glāzes) kārtīgi saputo. Piesit olas un turpina putot, kamēr izveidojas viendabīga masa. Pievieno skābo krējumu, sablenderētu banānu putriņu un vēlreiz ar mikseri kārtīgi saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un iemaisa saputotajā masā. Pieber sadrupinātu šokolādi, ja vēlas - garšai pieber kanēli vai vaniļu.

Mīklu uzmanīgi pārlej formā izkārtotajiem banāniem. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 40 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru