Nav sarežģīti, bet rezultāts - mmmmm!!! Cepetis ir patiešām ļoti labs - sulīgs, ar brūni apcepušos garoziņu.
Tātad - vajadzēs
-cūkas gaļu - apm. 1,5 kg
-mandarīnus
-sojas mērci - 2 ēd.kar.
-9% etiķis - 1 ēd.kar.
-medus - 1 tējk.
-pavisam nedaudz asos čili piparus
-sāli
-maltos melnos piparus
-ķiplokus - 1-2 daiviņas.
Gaļu
vislabāk ņemt kakla karbonādi, bet derēs jebkuršs ne pārāk trekns
gabals. Vēl - lai vienmērīgāk izceptos un vidus nepaliktu negatavs,
gaļai vajadzētu būt istabas temperatūrā.
Ķeramies pie darba!!! Gaļas
gabalu kārtīgi ierīvē ar sāli, apkaisa ar pipariem, ietin pārtikas plēvē
un uz dažām stundām noliek ''ienākties''.
Pa to laiku sagatavo
marinādi. No mandarīniem izspiež sulu - apm. 200-250 ml. Pievieno sojas
mērci, medu, sasmalcinātu ķiploku, piparus, čili, etiķi. Visu liek uz
plīts un kārtīgi savāra.
Gaļu iztin no plēvītes un uz pannas nelielā
eļļas daudzumā no visām pusēm apcep līdz viegli brūnai garoziņai. Tas
nepieciešams, lai viss sulīgums paliktu iekšpusē un vairs cepšanas
procesā neiztvaikotu.
Sagatavoto gaļu no visām pusēm ieziež ar
marinādi. Liek cepamformā, vēlreiz pārziež ar marinādi. Visu liek
iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos uz 20 minūtēm. Pēc noteiktā
laika gaļu vēlreiz bagātīgi noziež ar marinādi, temperatūru samazina uz
180 grādiem un cep vēl 20 minūtes. Tad atkal noziež ar marinādi,
temperatūru samazina līdz 170 grādiem un cep vēl 20 minūtes. Pēdējo
atkārto vēl 1-2 reizes - atkarīgs no cepeškrāsns.
Karstu griež šķēlēs, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem.
Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru