sestdiena, 2016. gada 2. janvāris

Biezpiena plācenīši krējuma mērcē


Vajadzēs:
-500 gr laba, sausa biezpiena
-2 olas
-3 ēd.kar. kartupeļu cietes
-3 ēd.kar. mannā
-šķipsniņa sāls
-nedaudz cukura mīklā+krietna sauja cukura sautēšanai
-vaniļa




Biezpienam pieber kartupeļu miltus, mannā, sāli, nedaudz cukura, vaniļu, piesit olas un samaisa mīklu.
No mīklas ar rokām veido plācenīšus, kurus uz pannas eļļā apcep brūnus no abām pusēm.
Plācenīšus var ēst tūlīt. Bet var rīkoties tālāk.
Es apceptos plācenīšus saliku multikatliņā, bagātīgi pārkaisīju ar cukuru un pārlēju ar skābā krējuma un ūdens maisījumu (krējums - apm.100 gr, ūdens - 1/2 glāzes). Ieslēdzu vārīšanas režīmu un ļāvu kādas 10-15 minūtes vārīties. Ja nav multikatliņa - var sautēt parastajā grāpītī vai salikt cepamformā un uz kādām 20-30 minūtēm ielikt cepeškrāsniņā. Skābā krējuma vietā var izmantot saldo. Un vēl - krējuma-ūdens maisījumam var piebērt kādu karoti magoņu sēkliņu.
Plācenīši pēc šīs apstrādes ir sulīgi, maigi - nu paši kūst mutē! Un vēl ir iegūta lieliska krējuma mērcīte. To pārlej plācenīšiem pie pasniegšanas.
Ticiet man - šis ir patiesi lielisks paēdiens. Iesaku!
Lai izdodas!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru