Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2016. gada 2. janvāris
Biezpiena plācenīši krējuma mērcē
Vajadzēs:
-500 gr laba, sausa biezpiena
-2 olas
-3 ēd.kar. kartupeļu cietes
-3 ēd.kar. mannā
-šķipsniņa sāls
-nedaudz cukura mīklā+krietna sauja cukura sautēšanai
-vaniļa
Biezpienam pieber kartupeļu miltus, mannā, sāli, nedaudz cukura, vaniļu, piesit olas un samaisa mīklu.
No mīklas ar rokām veido plācenīšus, kurus uz pannas eļļā apcep brūnus no abām pusēm.
Plācenīšus var ēst tūlīt. Bet var rīkoties tālāk.
Es apceptos plācenīšus saliku multikatliņā, bagātīgi pārkaisīju ar cukuru un pārlēju ar skābā krējuma un ūdens maisījumu (krējums - apm.100 gr, ūdens - 1/2 glāzes). Ieslēdzu vārīšanas režīmu un ļāvu kādas 10-15 minūtes vārīties. Ja nav multikatliņa - var sautēt parastajā grāpītī vai salikt cepamformā un uz kādām 20-30 minūtēm ielikt cepeškrāsniņā. Skābā krējuma vietā var izmantot saldo. Un vēl - krējuma-ūdens maisījumam var piebērt kādu karoti magoņu sēkliņu.
Plācenīši pēc šīs apstrādes ir sulīgi, maigi - nu paši kūst mutē! Un vēl ir iegūta lieliska krējuma mērcīte. To pārlej plācenīšiem pie pasniegšanas.
Ticiet man - šis ir patiesi lielisks paēdiens. Iesaku!
Lai izdodas!!!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru