Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
trešdiena, 2017. gada 8. februāris
Ādamāboli
4 skaisti āboli
1/2 citrona
250 ml baltvīna
2 ēdamkarotes cukura
4 tējk. zemeņu ievārījuma
50 g mandeļu
150 ml saldais krējums
1/2 paciņas vanilīna cukurs
4 tartaletes
3 zemenes
cukurs
Ābolus nomizo,ar tējkaroti uzmanīgi izņem serdi.
Katliņā ielej 250 ml ūdens, pielej baltvīnu, pievieno cukuru, uzvāra. Pievieno ābolus un vāra 10 minūtes. Ābolus izņem, notecina lieko šķidrumu un atdzesē.
Smilšu mīklas pamatnītēs (tartaletēs) ar konditorejas šprici iespiež putukrējumu.
Ābolus pilda ar zemeņu ievārījumu un mandeļu skaidiņām. Liek uz pamatnītēm, dekorē ar putukrējumu un zemenēm.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru