otrdiena, 2017. gada 19. decembris

Siera kūka















Pamatnītei izmantoju 100 gr sviesta, 1 olas dzeltenumu, 150 gr miltu, 50 gr cukura, šķipsniņu sāls, 1/2 tējkaroti cepamā pulvera.
Sviestu ar miltiem, cukuru sāli un cepamo pulveri samīca, pievieno olas dzeltenumu un visu vēlreiz kārtīgi samīca.
Cepemformu - 20 cm - ieziež ar eļļu vai sviestu, pamatni izklāj ar cepampapīru. Mīklu liek formā, izlīdzina un kārtīgi nopresē vienādā biezumā. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un turpat formā atdzesē.
Pa to laiku pagatavo pildījumu. Mikserī kārtīgi samaisa 600 gr Filadelfijas siera, 1/3 glāzes cukura, 2 ēdamkarotes miltu, 3 olas un 60 ml saldā krējuma. Gatavo masu lej virsū atdzesētajai pamatnītei, un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Vispirms cep 200 grādos 10 minūtes, tad temperatūru samazina uz 150 grādiem un cep 45-60 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns). Kad formu sakrata, siera masai vidū ir viegli jāvibrē - kā želeja. Cepeškrāsni izslēdz, bet durtiņas vaļā netaisa - atļauj kūkai 30 minūtes ''atpūsties''. Tad ņem ārā no cepeškrāsns, atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Atdzisušu izņem no formas un pasniedz. Ja vēlas - var pārliet ar ogu mērcīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru