ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Bulciņas, ceptas uz plīts*


 
















 1.5 glāzes kefīra,rugušpiena vai skāba piena
1 ola
3 ēd.kar.cukurs
2 ēd.kar.augu eļļa
0.5 tējk.sāls
0.5 tējk. dzeramā soda
milti - apm.2-3 glāzes (ja mīkla līp pie rokām - pievieno vēl)
vaniļas cukurs



Samīca mīkstu mīklu - tā,lai nelīp pie rokām,apklāt ar dvielīti un atstāt 20 minūtes ''atpūsties''. Galdu apkaisīt ar miltiem. Mīklu izrullē 1 cm biezu,sagriež taisnstūrīšos. Vidū taisa iegriezumu un sapin kā žagariņus. Uz pannas palielā eļļas daudzumā cep no abām pusēm brūnus. Gatavus apkaisa ar pūdercukuru.
No šādas mīklas var gatavot arī pīrādziņus ar dažādiem pildījumiem.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru