piektdiena, 2011. gada 6. maijs

Drupenā šokolādes un biezpiena kūka



рассыпчатый шоколадный пирог с творогом

Mīklai
150 gr sviests
1.5 glāzes milti
2 ēd.kar. (50 gr) cukurs
2 olu dzeltenumi
1.5 ēd.kar. (15 gr) kakao


Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Istabas temperatūras sviestu puto kopā ar dzeltenumiem un cukuru. Pieber miltus un kakao,samaisa. Mīklai jāsanāk drupenai,birstošai.




рассыпчатый шоколадный пирог с творогом







 

Pildījums.
400 gr biezpiena
1/4-1/3 glāzes cukura
1-2 ēd.kar. kartupeļu cietes
2 olu baltumi
vaniļa,vai 1 tējk. citrona miziņas,vai 1 tējk. ''Tiramisū'' esences
Pēc vēlēšanās - 1-3 ēd.kar. citrona sulas vai ābolu etiķa


Olu baltumus saputo stingrās putās. Lai iegūtu papildus skābumiņu un olu baltumi sanāktu stingrāki putojot var pievienot citrona sulu vai ābolu etiķi. Biezpienu sadrupina. Pievieno kartupeļu cieti un aromatizētājus - vaniļu vai ko citu pēc vēlēšanās. Ja biezpiens ir ļoti mitrs,kartupeļu cieti vajadzēs vairāk. Iecilā saputotos olu baltumus.




рассыпчатый шоколадный пирог с творогом









рассыпчатый шоколадный пирог с творогом









Dziļā formā ieklāj cepamo papīru. Ieber 1/2 mīklas drupatu un izlīdzina.




рассыпчатый шоколадный пирог с творогом









Uz drupatām uzmanīgi liek pildījumu,nolīdzina.




рассыпчатый шоколадный пирог с творогом









Pildījumam pārber atlikušās mīklas drupatas un izlīdzina. viegli visu nopresē.




рассыпчатый шоколадный пирог с творогом









Cep cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā 35-40 minūtes. Atdzesē,tad izņem no formas un dala porciju gabalos.





рассыпчатый шоколадный пирог с творогом

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru