otrdiena, 2011. gada 12. jūlijs

Ķiršu liķieris *


300 gr svaigi ķirši bez kauliņiem
500 gr šnabis
300 gr cukurs
20 ķiršu kauliņu kodoliņi


















Ķiršu kauliņus uzmanīgi pārsit un izņem kodoliņus. Kodoliņi dos liķierim lielisku ķiršu aromātu. Burkā liek ķiršus,cukuru,kodoliņus,pārlej ar šnabi. Aizvāko,kārtīgi sakrata un liek ledusskapī uz 30 dienām. Ik pa laikam burku sakrata. Pēc 30 dienām šķidrumu nokāš un lej pudelē. Ķiršus izmanto kā piedevu saldēdieniem.

2 komentāri:

  1. Nejauši uzdūros šim blogam un konkrētajai receptei..mani nedaudz samulsināja ķiršu kauliņu kodolu lobīšana - kodolos taču ir zilskābe, var saindēties.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti atvainojos,ka tik ilgi neko neatbildēju. Vienkārši tai laikā,kad komentāriņš ielikts,nebiju Latvijā un blogā praktiski neienācu.
      Par tiem kauliņiem. Jā,ir viņos zilskābe. Tāpat kā zaļos tomātos,skābenēs un rabarberos. Un tas minimālais daudzums,kas receptei paredzēts,neko sliktu veselībai izdarīt nevar. Tad jau ķiršu kompots ir vairāk bīstams.
      Starp citu,šo recepti 80-to gadu vidū izlasīju vācu žurnālā ''Burda''. No tā laika katru gadu man ledusskapī stāv burka ar šo uzlējumu. Tātad - nu jau gandrīz 30 gadus. Un par veselību nesūdzos.
      Bet ja nu tomēr baidaties no tiem kauliņiem,tad var jau taisīt bez. Vienīgi tad liķierim nebūs tā īpašā ķiršu aromāta,ko spēj dot vienīgi kauliņi.

      Dzēst