ceturtdiena, 2011. gada 15. septembris

Krēmīgā kafija *


Kakao pulveris - 1 ēd.kar.
Kafijas pupiņas - 50 gr
Šokolāde - 100 gr
Piens - 150 ml
Olas dzeltenumi - 6 gb
Cukurs - 80 gr
Vaniļa







Piestā saberž kafijas pupiņas,bet ne pārāk smalki. Ber uz sakarsētas pannas un maisot kādu laiku pakarsē. Pa to laiku uzvāra pienu ar vaniļu,ieber karsto kafiju,samaisa un atdzesē. Izkāš un vēlreiz uzvāra.
Olu dzeltenumus puto ar cukuru,kamēr masa paliek krēmīga. Tad pievieno kakao un,nepārtraucot putošanu,tievā strūkliņā lej klāt karsto pienu. Iegūto masu liek grāpītī,pievieno sadrupinātu šokolādi un uz lēnas uguns karsē,kamēr masa sāk biezēt. Salej pa tasītēm un pasniedz.

1 komentārs:

  1. Šis izklausās interesanti! Noteikti izmēģināšu!

    AtbildētDzēst