trešdiena, 2011. gada 14. septembris

Lavaša rulete ar malto gaļu















Lavašs - 3 loksnes
Maltā gaļa - 400 gr
Siers - 50 gr
Majonēze - 300 gr
Tomāti - 2 gb
Burkāns - 1 gb
Salātu lapas - 8-10 gb
Sīpols - 1 gb
Milti - 1 tējk.
Ķiploka daiviņas - 2 gb
Diļļu un pētersīļu zaļumi



Pannā sakarsētā eļļā apcep uz rupjas rīves sarīvētu burkānu un sasmalcinātu sīpolu. Pievieno malto gaļu,pieber sāli,piparus,apcep,uzliek vāku un sautē,kamēr gaļa gatava. Pašās beigās pievieno tējkaroti miltu,samaisa,mazliet pakarsē. Atdzesē.
Majonēzi samaisa ar presē saspiestu ķiploku un ar iegūto masu apsmērē lavašiem vienu pusi.
Vienu apziesto lavaša loksni liek uz cepampapīra. Virsū liek malto gaļu yā,lai paliktu brīvas malas apm. 2-3 cm. Virsū liek otru lavaša loksni ar apziesto pusi uz augšu. Salātu lapas nomazgā,nosusina. Tomātus sagriež ripiņās. Uz lavaša kārto salātu lapas,virsū tomātu ripiņas,pārziež ar majonēzi. Liek nākamo lavaša loksni ar apziesto pusi uz augšu. Pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Visu stingri satin ruletē,ietin cepampapīrā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pirms pasniegšanas sagriež vēlamā biezuma šķēlītēs.

1 komentārs:

  1. Paldies par receptīti! Izmēģināju - ļoti gardi,manējie sajūsmā!!!

    AtbildētDzēst