trešdiena, 2011. gada 28. septembris

Pelmeņi ar zaļumu pildījumu


Mīkla:
-ūdens - 1 glāze
-milti - 3 glāzes
-ola - 1 gb
-sāls - 1/2 tējk.

Pildījums:
-maltā gaļa - 250 gr
-zaļumi (jebkādi) - 500 gr
-sīpoli - 2 gb
-sausās garšvielas - jebkādas,pēc garšas
-sāls - pēc garšas



Zaļumus un sīpolus sīki sasmalcina. Ļauj kādas 20 minūtes pastāvēt,nospiež radušos šķidrumu un samīca kopā ar gaļu un garšvielām.
Miltus izsijā un kopā ar ūdeni,olām un sāli samīca ne pārak cietā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un ļauj 30 minūtes nobriest.
Tālāk veido pelmenīšus kā parasti. Vāra tūlīt vai sasaldē vēlākai lietošanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru