trešdiena, 2011. gada 26. oktobris

''Karaliskās'' pankūkas


Milti - 500 gr
Piens - 400 ml
Raugs - 25 gr
Olas - 1 gb
Cukurs - 25 gr
Kausēts sviests - 50 gr
Sāls








Raugu izšķīdina 200 ml siltā pienā,ieber 250 gr miltus un samaisa. Liek siltā vietā uz 1 stundu 30 minūtēm. Tad pievieno sāli,cukuru,olas dzeltenumu,kausēto sviestu un atlikušos miltus. Samaisa mīklu,lēnām pievienojot atlikušo pienu. Liek siltumā uz 30 minūtēm. Olas baltumu sakuļ stingrās putās,iemaisa mīklā un patur vēl 20 minūtes siltumā. Pankūkas cep kausētā sviestā vai olīveļļā. Lai pankūkas varētu patiešām saukt par ''Karaliskajām'',tās galdā pasniedz ar sarkanajiem un melnajiem ikriem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru