Zefīrs - 0.5 kg
Salds krējums - 0.5 litri
Cukurs - 5-6 ēd.kar. (ja torti vēlas ne tik saldu - cukuru nevajag)
Valrieksti - 1 glāze
Vaniļa
Augļi - dažādi,pēc vēlēšanās
(kivi, apelsīni, dzērvenes, upenes, zemenes - kā kuram patīk)
Krējumu ar cukuru un vaniļu saputo. Riekstus ar nazi uz dēlīša smaliki sagriež.
Nazi iemērc verdošā ūdenī un katru zefīru sagriež 4 plānās šķēlītēs. Augšējos konusiņus atstāj dekorēšanai. Šķēlītes kārto uz lēzena šķīvja,virsū liek putukrējuma kārtu,pārkaisa ar riekstiem. Uz riekstiem liek augļus. Pirmā kārta gatava. Atkal liek zefīrus,putukrējumu,riekstus,augļus. Kārtu skaits atkarīgs no tā,cik augstu torti vēlamies. Virsu dekorē ar augļiem un zefīra cepurītēm. Torti liek uz vairākām stundām ledusskapī,ideālā variantā - uz nakti. Griež ar verdošā ūdenī sakarsētu nazi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru