otrdiena, 2011. gada 29. novembris

Kabaču-rupjmaizes plācenīši


1 vidējs kabacis
200 g rupjmaizes rīvmaizes
100 g kazas siera
1 ola
dilles
3 daiviņas ķiploka
sāls
pipari
eļļa








Kabaci sarīvē uz rupjās rīves, pieliek sāli un atstāj uz 20 minūtēm, lai atsulojas.
Kazas sieru samīca, pieliek sagrieztas dilles un rīvētos kabačus (kabaču biezumus notecina sietā, lai liekais šķidrums notek). Masai pieliek olu, piparus, izspiestu ķiploku un rīvmaizi. Samīca masu, ja nepieciešams, pieliek nedaudz šķidrumu no kabačiem. Ar sāli uzmanīgi, jo siers ir sāļš, ja nepieciešams, pieliek vēl. Mīklu atstāj uz 30 minūtēm, lai rīvmaize sadraudzējas ar pārējām sastāvdaļām.
No masas veido plācenīšus un cep eļļā brūnus. Pasniedz ar skābu krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru