Baltvīns - 500 ml
Cukurs - 200 gr
Ūdens - 100 ml
Svaigi olu dzeltenumi - 12 gb
Kanēlis - 30 gr
Krustnagliņas - 6 gb
Rīvēta miziņa no viena citrona
Šis karstais vīna dzēriens radies Anglijā un vairāk līdzinās desertam nevis karstvīnam
Grāpītī karsē ūdeni,kanēli,krustnagliņas un rīvētu citrona miziņu. Karsēšanu beidz,kad šķidrums tūlīt-tūlīt sāks vārīties. Nedaudz padzesē,izkāš caur dubultu marlīti. Izkāstajam šķidrumam pielej vīnu. Ōlu dzeltenumus ar cukuru puto ar mikseri. Nepārtraucot putošanu lēnām pielej vīna maisījumu. Uz pavisam lēnas uguns nepārtraukti maisot karsē līdz krēma konsistencei. Pasniedz karstu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru