piektdiena, 2012. gada 27. janvāris

Zemeņu muss ar balto šokolādi


Svaigas (vai saldētas) zemenes - 400 gr
Saldais krējums - 50 gr
Baltā šokolāde - 150 gr
Olas - 4 gb
Želantīns - 1.5 ēd.kar.
Vaniļa
















Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi samaisa ar saputotu saldo krējumu.
Dzeltenumus kuļ,kamēr masa paliek gaiša. Šokolādi salauž gabaliņos,ūdens peldē izkausē un sajauc ar dzeltenumiem. Noliek siltā vietā,lai masa nesabiezē.
Želantīnu uzbriedina,izkausē un blenderī sakuļ kopā ar zemenēm.
Visas trīs masas saliek kopā,kārtīgi samaisa. Liek trauciņos un uz 2-3 stundām ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām,piparmētru zariņiem vai rīvētu šokolādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru