Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2012. gada 27. janvāris
Zemeņu muss ar balto šokolādi
Svaigas (vai saldētas) zemenes - 400 gr
Saldais krējums - 50 gr
Baltā šokolāde - 150 gr
Olas - 4 gb
Želantīns - 1.5 ēd.kar.
Vaniļa
Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi samaisa ar saputotu saldo krējumu.
Dzeltenumus kuļ,kamēr masa paliek gaiša. Šokolādi salauž gabaliņos,ūdens peldē izkausē un sajauc ar dzeltenumiem. Noliek siltā vietā,lai masa nesabiezē.
Želantīnu uzbriedina,izkausē un blenderī sakuļ kopā ar zemenēm.
Visas trīs masas saliek kopā,kārtīgi samaisa. Liek trauciņos un uz 2-3 stundām ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām,piparmētru zariņiem vai rīvētu šokolādi.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru