Puķkāposti - 700 gr
Paprika - 2 gb
Tomāti - 2 gb
Sīpols - 1 gb
Majonēze - 1/2 paciņas
''Vegetai'' līdzīgas garšvielas - 1/2 ēd.kar.
Cepamais margarīns vai sviests - 100 gr
Zaļumi
Puķkāpostus
sadala rozetēs un liek verdošā sālsūdenī. Vāra apm. 5-7 minūtes -
puķkāpostiem jābūt mīkstiem,bet stingriem. Ar putukaroti izņem no ūdens
un liek bļodā. Uz pannas izkausē sviestu vai margarīnu - eļļa nederēs,jo
puķkāpostiem nepieciešama sviesta garša. Karstajā sviestā liek salmiņos
sagrieztus sīpolus un palielos gabalos sagrieztu papriku. Cep gatavu.
Tad pievieno sagrieztus tomātus un karsē,kamēr tomāti sāk veidot
mērcīti. Pieliek majonēzi (vai krējumu),garšvielas,samaisa,uzkarsē un
kādu minūti pavāra. Karstu sautējumu pārlej puķkāpostiem,viegli
apmaisa,pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Ideālā
variantā - rīsus vāra ūdenī,kurā vārījās puķkāposti.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru