sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Incas puķkāpostu sautējums*


Puķkāposti - 700 gr
Paprika - 2 gb
Tomāti - 2 gb
Sīpols - 1 gb
Majonēze - 1/2 paciņas
''Vegetai'' līdzīgas garšvielas - 1/2 ēd.kar.
Cepamais margarīns vai sviests - 100 gr
Zaļumi





Puķkāpostus sadala rozetēs un liek verdošā sālsūdenī. Vāra apm. 5-7 minūtes - puķkāpostiem jābūt mīkstiem,bet stingriem. Ar putukaroti izņem no ūdens un liek bļodā. Uz pannas izkausē sviestu vai margarīnu - eļļa nederēs,jo puķkāpostiem nepieciešama sviesta garša. Karstajā sviestā liek salmiņos sagrieztus sīpolus un palielos gabalos sagrieztu papriku. Cep gatavu. Tad pievieno sagrieztus tomātus un karsē,kamēr tomāti sāk veidot mērcīti. Pieliek majonēzi (vai krējumu),garšvielas,samaisa,uzkarsē un kādu minūti pavāra. Karstu sautējumu pārlej puķkāpostiem,viegli apmaisa,pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Ideālā variantā - rīsus vāra ūdenī,kurā vārījās puķkāposti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru