pirmdiena, 2012. gada 13. februāris

Šokolādes-biezpiena muss ar apelsīniem


Biezpiens - 200 gr
Saldais krējums - 200 ml
Rūgtā šokolāde - 100 gr
Konjaks - 1 ēd.kar.
Cukurs - 75 gr
Vaniļa
Želantīns - 3 tējk.
Sula no 1 apelsīna










Šokolādi salauž gabaliņos,sajauc ar krējumu,cukuru un vaniļu,liek uz lēnas uguns un maisot karsē,kamēr izkūst šokolāde un cukurs. Ielej bļodiņā un noliek atdzist.
Biezpienu izberž caur sietu. Apelsīna sulu uzkarsē. Uzbriedinātu želantīnu liek karstajā apelsīnu sulā un maisa,kamēr želantīns izkusis.
Biezpienam pievieno konjaku,krējuma-šokolādes maisījumu,samaisa. Pielej apelsīnu sulas-želantīna maisījumu un ar mikseri uz lēnajiem apgriezieniem samaisa. Sanāks diezgan šķidra masa. Liek ledusskapī uz 1,5-2 stundām,lai sabiezē. Atdzisušu ar mikseri uz lielajiem apgriezieniem kārtīgi saputo. Liek krēma trauciņos,1 stundu patur ledusskapī,pārkaisa ar rīvētu šokolādi un pasniedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru