sestdiena, 2012. gada 18. februāris

Ķīnas saldskābā mērce

Sīpoli - 2 gb
Ingvera sakne - 1 neliels gabaliņš
Ķiploki - 2 daiviņas
Augu eļļa - 2 ēd.kar.
Baltvīns - 2 ēd.kar.
Sojas mērce - 2 ēd.kar.
Etiķis - 1 ēd.kar.
Tomātu pasta - 3 ēd.kar.
Cukurs - 2 ēd.kar.
Sāls
Apelsīnu (vai ananāsu) sula - 125 ml
Bundžiņa konservētu ananāsu
Kartupeļu ciete - 1 ēd.kar.



Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež,ingversakni sarīvē uz rupjas rīves un visu kopā uz pannas sakarsētā eļļā maisot cep apmēram 2 minūtes. Liek nelielā grāpītī,pievieno sojas mērci,etiķi,vīnu,tomātu pastu,cukuru,sāli un 1/2 augļu sulas. Visu kārtīgi samaisa un uzkarsē. Pievieno sagrieztus ananāsus. Kartupeļu cieti samaisa ar atlikušo sulu un maisot pielej karstajai masai. Turpina karsēt,nepārtraukti maisot,kamēr masa sabiezē.
Cūkgaļu sagriež strēmelītēs,uz pannas eļļā cep gatavu. Liek traukā,pievieno pagatavoto mērci,samaisa. Pasniedz ar rīsiem vai vārītiem kartupeļiem.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru