Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2012. gada 10. februāris
Karstā šokolāde ar čilli
Rūgtā šokolāde - 100 gr (1 tāfelīte)
Piens - 400 ml
Čilli - 1 pāksts
Vaniļa - 1/2 pāksts
Kanēlis - 1 standziņa
Konjaks vai ''Amareto'' - 1-2 ēd.kar.
Brūnais cukurs - pēc garšas
Dekorēšanai -
-putukrējums
-rīvēta šokolāde vai kakao
Šokolādi salauž gabaliņos.
Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm. Čilli pipariņu parlauž,izņem sēklas.
Vaniļu,piparu un kanēli liek grāpīti,pielej pienu.
Uzkarsē,bet nevāra. Pieber šokolādi,maisot karsē 10 minūtes. Ja nevēlas pārāk asu garšu,pipariņu izņem pēc 3 minūšu karsēšanas.
Šokolādei jābūt pilnībā izkusušai un masai - vijīgi spīdīgai. Izņem garšvielas.
Pieber cukuru un salej pa krūzītēm.
Ja vēlas - dekorē ar putukrējumu un rīvētu šokolādi vai kakao.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru