piektdiena, 2012. gada 10. februāris

Karstā šokolāde ar čilli


Rūgtā šokolāde - 100 gr (1 tāfelīte)
Piens - 400 ml
Čilli - 1 pāksts
Vaniļa - 1/2 pāksts
Kanēlis - 1 standziņa
Konjaks vai ''Amareto'' - 1-2 ēd.kar.
Brūnais cukurs - pēc garšas
   Dekorēšanai -
       -putukrējums
       -rīvēta šokolāde vai kakao































Šokolādi salauž gabaliņos.















Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm. Čilli pipariņu parlauž,izņem sēklas.















Vaniļu,piparu un kanēli liek grāpīti,pielej pienu.















Uzkarsē,bet nevāra. Pieber šokolādi,maisot karsē 10 minūtes. Ja nevēlas pārāk asu garšu,pipariņu izņem pēc 3 minūšu karsēšanas.















Šokolādei jābūt pilnībā izkusušai un masai - vijīgi spīdīgai. Izņem garšvielas.















Pieber cukuru un salej pa krūzītēm.















Ja vēlas - dekorē ar putukrējumu un rīvētu šokolādi vai kakao.



      


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru