Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2012. gada 30. marts
Pupiņu tefteļi tomātu mērcē
Sarkanās pupiņas - 1/2 glāzes
Rīsi - 3 ēd.kar
Sīpoli - 1 gb
Sāls,pipari
Ķiploki - 1 daiviņa
Lauru lapa - 1 gb
Tomāti - 3 gb (var izmantot tomātu pastu vai konservētus tomātus savā sulā)
Milti - 1-2 ēd.kar.
Pupiņas uz nakti iemērc aukstā ūdenī. No rīta nelielā ūdens daudzumā vāra pusgatavas.
Atdzesē,kopā ar sīpoliem sablenderē.
Rīsus izvāra pusgatavus,atdzesē,liek pie pupiņām,pieber sāli,piparus,garšvielas (pēc vēlēšanās),visu samaisa viendabīgā masā.
No masas veido bumbiņas,apvārta miltos.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni,dažas minūtes patus,tad liek aukstā ūdenī. Novelk miziņu,sablenderē. Piespiež ķiploku,pieber piparus,sāli,pieliek lauru lapu,uzvāra.
Bumbiņas kārto kastrolītī,pārlej ar verdošu mērcīti tā,lai būtu apsegtas vismaz līdz pusei. Ja šķidruma ir par maz,pielej ūdeni. Liek uz pavisam nelielas uguns - lai bumbiņas neizjuktu - un vāra apm. 20 minūtes. Pēc 10 minūšu vārīšanās bumbiņas apgriež,lai arī otra puse piesūcas ar mērcīti. Pasniedz ar kartupeļiem.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru