Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
ceturtdiena, 2013. gada 24. janvāris
Kārtainais kekss*
Milti - 500 gr
Cepamais pulveris - 1 tējk.
Vaniļa
Cukurs - 400 gr
Olas - 4 gb
Sviests - 250 gr
Piens - 250 ml+3 ēd.kar. kakao mīklai
Kakao - 3 ēd.kar.
Rīvēta miziņa no viena apelsīna
Olas ar cukuru puto vismaz 5 minūtes - kamēr masa paliek stingra. Pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa. Pieber miltus, cepamo pulveri, vaniļu, apelsīna mizu un visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā. Beigās pielej pienu un visu samaisa. Mīklai jābūt mazliet šķidrākai par krējumu.
1/3 mīklas ielej atsevišķā bļodā,pieber kakao,3 ēd.kar.piena un samaisa viendabīgā masā.
Cepamo formu ieziež ar sviestu vai eļļu,ielej 1/2 no baltās mīklas. Virsū lej kakao mīklu. Visu nosedz ar palikušo balto mīklu.
Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavu - vismaz 30-40 minūtes,atkarīgs no cepeškrāsns.
Gatavu atdzesē,izņem no formas,ja vēlas - pārkaisa ar pūdercukuru.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru