piektdiena, 2012. gada 2. marts

Vista ar apelsīniem



Vistu šķiņķīši - 1.5 kg
Svaiga apelsīnu sula - 80 ml (1/3 glāzes)
Medus - 80 ml
Olīveļļa - 2 tējk.
Ķiploki (izspiesti caur spiedi) - 2 daiviņas
Malts koriandrs - 2 tējk.
Maltas ķimenes - 1 tējk.
Kurkums - 1 tējk.
Apelsīns,sagriezts šķēlītēs - 1 gb
Smalki sagriezti sīpolloki
Sāls,pipari





Vistas šķiņķīšus liek bļodā,pievieno apelsīnu sulu,olīveļļu,medu,ķiplokus,garšvielas,sāli un kārtīgi visu samaisa. Bļodai pārklāj pārtikas plēvi un uz stundu liek ledusskapī.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Šķiņķīšus kārto uz cepešpannas,uz katra uzliek apelsīna šķēlīti,pārlej pārpalikušo marinādi un cepeškrāsnī cep 45 minūtes zeltaini brūnus,ik pa laikam aplaistot ar šķidrumu no pannas.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar lociņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru