sestdiena, 2012. gada 24. marts

Želejas olas*





















Olām izsit resnajā galā caurumus,saturu izlej bļodiņā,čaumalu izmazgā. Pilda ar zaļumiem,kukurūzu,zaļajiem zirnīšiem,sasmalcinātu šķiņķi vai desu,Krabju nūjiņām,marinētām vai ceptām sēnēm - kas nu kuram garšo. Visu pārlej ar želeju.











Želejai izvāra buljonu (var no buljona kubiņiem) un pievieno uzbriedinātu un izkausētu želantīnu,rēķinot 30 gr želantīna uz 1 litru buljona.
Sagatavotās oliņas liek ledusskapī uz pāris stundām,lai sacietē. Pirms pasniegšanas noloba čaumaliņu un kārto uz šķīvja.






















Līdzīgi gatavo arī saldās želejoliņas. Pildīt var ar ogām,augļu gabaliņiem. Gatavo saldo želeju no kompota sīrupa. Želantīnu liek tādās pat proporcijās - 30 gr uz 1 litru sīrupa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru