pirmdiena, 2012. gada 9. jūlijs

Mangolda un siera sacepums


Mangolds (var arī izmantot parastās biešu lapas vai spinātus) - 400 gr
Sviests - 1 ēd.kar.
Ķiploki - 1-2 daiviņas
Sāls,pipari
Rīvēts muskatrieksts - 1/2 tējk.
Siers Riccotta (var izmantot mājas sieru vai citu pēc vēlēšanās) - 250 gr
Olas - 4 gb
Rīvēts siers - 100 gr
Tomāti - 2-3 gb
Augu eļļa











Mangolda lapas nomazgā,nosusina papīra dvielītī un sagriež rupjos gabalos. Cep uz pannas izkausētā sviestā apmēram 5 minūtes. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un cep vēl aptuvēni vienu minūti. Pievieno sāli,piparus un muskatriekstu. Nolej lieko šķidrumu.
Bļodiņā sajauc mīksto sieru ar olām,rīvēto sieru,sali,pipariem. Pievieno mangokdu,vēlreiz samaisa. Liek ar eļļu ieziestā cepamformā,pa virsu kārto tomātu šķēlītes. Apslaka ar eļļu,liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru