otrdiena, 2012. gada 4. septembris

Ābolu pīrāgs ar mandelēm


Mīklai -
          - mīksts sviests - 100 gr
         - cukurs - 100 gr
         - olas - 2 gb
         - cepampulveris - 2 tējk.
         - milti - 350 gr

Pildījums -
             - āboli - 350 gr
             - olas - 2 gb
             - cukurs - 100 gr
             - skābs krējums - 200 gr
             - milti - 60 gr
             - mandeļu plēksnītes - 20 gr









Miltus samaisa ar cepampulveri. Ja sviests salds,tad miltiem piejauc šķipsniņu sāls. Sviestu sajauc ar cukuru,pa vienai pievieno olas un kārtīgi samaisa. Pakāpeniski pieber miltus un samīca mīkstu mīklu.
Cepamformu ietauko,ieklāj mīklu,gar formas malām veido mīklas ''bortiņus''. Vienmērīgā kārtā ieber gabaliņos sagrieztus ābolus.
Olas sajauc ar cukuru,krējumu un miltiem. Iegūto maisījumu pārlej āboliem. Pārkaisa ar mandeļu plēksnītēm. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-50 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns).





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru