Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
otrdiena, 2012. gada 4. septembris
Pīrāgs ar iebiezināto pienu
Iebiezinātais piens - 1 bundžiņa
Rieksti - 1 glāze
Sviests - 100 gr
Cukurs - 1/4-1/2 glāzes
Sāls - 1/4 tējk.
Milti - 1.5 glāzes
Olas - 2 gb
Olas saputo ar cukuru. Pievieno istabas temperatūras sviestu,miltus,sāli,samīca mīklu un uz 20 minūtēm liek ledusskapī.
Ietaukotā cepamformā ieklāj mīklu,gar formas malām veido mīklas ''bortiņus''. Uz mīklas vienmērīgā kārtā ber rupji sasmalcinātus riekstus,pārlej ar iebiezināto pienu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 grādos,kamēr mīkla apcepās brūna. Tad formai pārklāj foliju,temperatūru samazina līdz 180 grādiem un cep vēl 15-20 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns).
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Skaisti, skaisti
AtbildētDzēst