otrdiena, 2012. gada 4. septembris

Pīrāgs ar iebiezināto pienu


Iebiezinātais piens - 1 bundžiņa
Rieksti - 1 glāze

Sviests - 100 gr
Cukurs - 1/4-1/2 glāzes
Sāls - 1/4 tējk.
Milti - 1.5 glāzes
Olas - 2 gb









Olas saputo ar cukuru. Pievieno istabas temperatūras sviestu,miltus,sāli,samīca mīklu un uz 20 minūtēm liek ledusskapī.
Ietaukotā cepamformā ieklāj mīklu,gar formas malām veido mīklas ''bortiņus''. Uz mīklas vienmērīgā kārtā ber rupji sasmalcinātus riekstus,pārlej ar iebiezināto pienu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 grādos,kamēr mīkla apcepās brūna. Tad formai pārklāj foliju,temperatūru samazina līdz 180 grādiem un cep vēl 15-20 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns).



1 komentārs: