ceturtdiena, 2012. gada 11. oktobris

Ātrais deserts ''Čik - un gatavs''


Šokolāde (rūgtā) - 30 gr
Olu baltumi - 2 gb (60 gr)
Cukurs - 3 ēd.kar.




















Šis ir lielisks veids,kā ''utilizēt'' olu baltumus,kas paliek pāri pēc vaniļas mērcītes gatavošanas.

Olu baltumus saputo stingrās putās. Nepārtraucot putošanu pa druskai pievieno cukuru. Šokolādi sadrupina smalkos gabaliņos,iecilā olu-cukura masā.




















Visu liek stikla vai keramikas trauciņā. Cep mikrenītē 800 Wt 30 sekundes. Var cept arī cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 5-10 minūtes - atkarīgs no cepeškrāsns. Dekorē ar ogām,pasniedz pie kafijas.




2 komentāri: