svētdiena, 2012. gada 2. decembris

Šokolādes-kafijas suflē


Sviests - 60 gr (+ nedaudz formiņu ieziešanai)
Melnā šokolāde - 50 gr
Olas - 1 vesela + 1 dzeltenums
Cukurs - 60 gr
Stipra dabīgā kafija (Espresso) - 100 ml
Milti (iekaisīšanai formiņās) - 1 ēd.kar.













Formiņas ieziež ar sviestu, ''iepūderē'' ar miltiem. Cepeskrāsni ieslēdz uz 210 grādiem.
















Uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu ar šokolādi.


















Uzvāra stipru dabīgo kafiju. Olas ar cukuru saputo stingrās putās.
















Izkausētajā sviesta-šokolādes maisījumā lēnām maisot ielej kafiju un iecilā saputotās olas. Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.

















Sagatavotās formiņas līdz 2/3 piepilda ar iegūto masu un liek sakarsētajā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
Gatavais suflē būs kārtīgi uzpūties,tam būs sasprēgājusi virsējā garoziņa,bet viducītim būtu jāpaliek nedaudz šķidram.




















Pirms pasniegšanas nedaudz padzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru