pirmdiena, 2013. gada 25. marts

Saldas želejolas ar ogām


Dzidra augļu vai ogu sula - 1 glāze
Želatīns - 4 ēd.kar.
Ogas (jebkādas nelielas,der arī sasaldētas)
Piparmētras lapiņas
Kumkvati (vai jebkādi citi citrusaugļi)
Cukurs - pēc garšas














Želatīnu aplej ar 100 ml ūdens un atstāj uzbriedināties.
Svaigām olām uzmanīgi no viena gala noloba čaumalu,olu izlej trauciņā. Caumalas uz pusstundu iemērc siltā ūdens-sodas maisījumā,tad zem tekoša ūdens noskalo. Liek olu paliktnītī,pilda ar ogām un citrusaugļiem.
Sulai pievieno cukuru pēc garšas un maisa,kamēr cukurs izšķīdis. Želatīnu izkausē,samaisa ar sulu un lej piepildītajās olās.
Olas liek ledusskapī,lai saželē. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noloba čaumaliņu,pasniedz ar saputotu putukrējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru