Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
pirmdiena, 2013. gada 25. marts
Saldas želejolas ar ogām
Dzidra augļu vai ogu sula - 1 glāze
Želatīns - 4 ēd.kar.
Ogas (jebkādas nelielas,der arī sasaldētas)
Piparmētras lapiņas
Kumkvati (vai jebkādi citi citrusaugļi)
Cukurs - pēc garšas
Želatīnu aplej ar 100 ml ūdens un atstāj uzbriedināties.
Svaigām olām uzmanīgi no viena gala noloba čaumalu,olu izlej trauciņā. Caumalas uz pusstundu iemērc siltā ūdens-sodas maisījumā,tad zem tekoša ūdens noskalo. Liek olu paliktnītī,pilda ar ogām un citrusaugļiem.
Sulai pievieno cukuru pēc garšas un maisa,kamēr cukurs izšķīdis. Želatīnu izkausē,samaisa ar sulu un lej piepildītajās olās.
Olas liek ledusskapī,lai saželē. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noloba čaumaliņu,pasniedz ar saputotu putukrējumu.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru