Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
pirmdiena, 2013. gada 25. marts
Strīpainās želejolas
Augļu sulas želeja -receptīte šeit
Piens - 2 glāzes
Šokolāde - 150 gr
Cukurs - 150 gr
Želatīns - 2x1 ēd. kar.
Vaniļa
Olu čaumalas sagatavo,kā aprakstīts šeit.
Ēdamkaroti želatīna aplej ar 1/2 glāzes piena un atstāj uzbriedināties. Tāpat dara ar otru ēdamkaroti želatīna.
Piena želejai 1/2 glāzes piena un 3 ēd.kar. cukura uzvāra,nedaudz padzesē, pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa,kamēr želatīns izkusis.
Šokolādes želejai 1/2 glāzes piena ar 3 ēd.kar. cukura uzvāra,ieber sadrupinātu šokolādi un maisa,kamēr šokolāde izkususi. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un vēlreiz kārtīgi samaisa,lai izkausētu zelatīnu.
Sagatavotajās olu čaumalās lej dažas karotes no viena želejas veida,tad uz 5 minūtēm olas ieliek ledusskapī. Tad lej nākošo želeju,un atkal uz 5 minūtēm liek ledusskapī. Tādā veidā turpina,kamēr olas ir piepildītas. Liek ledusskapī uz pāris stundām,lai kārtīgi saželē. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noloba čaumaliņu.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru