pirmdiena, 2013. gada 25. marts

Strīpainās želejolas


Augļu sulas želeja -receptīte šeit
Piens - 2 glāzes
Šokolāde - 150 gr
Cukurs - 150 gr
Želatīns - 2x1 ēd. kar.
Vaniļa














Olu čaumalas sagatavo,kā aprakstīts šeit.
Ēdamkaroti želatīna aplej ar 1/2 glāzes piena un atstāj uzbriedināties. Tāpat dara ar otru ēdamkaroti želatīna.
Piena želejai 1/2 glāzes piena un 3 ēd.kar. cukura uzvāra,nedaudz padzesē, pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa,kamēr želatīns izkusis.
Šokolādes želejai 1/2 glāzes piena ar 3 ēd.kar. cukura uzvāra,ieber sadrupinātu šokolādi un maisa,kamēr šokolāde izkususi. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un vēlreiz kārtīgi samaisa,lai izkausētu zelatīnu.
Sagatavotajās olu čaumalās lej dažas karotes no viena želejas veida,tad uz 5 minūtēm olas ieliek ledusskapī. Tad lej nākošo želeju,un atkal uz 5 minūtēm liek ledusskapī. Tādā veidā turpina,kamēr olas ir piepildītas. Liek ledusskapī uz pāris stundām,lai kārtīgi saželē. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noloba čaumaliņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru