Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2013. gada 2. novembris
Kartupeļu-maltās gaļas sacepums*
Kartupeļi - 6 ne pārāk lieli
Maltā gaļa - 500 gr
Sīpoli - 1 gb
Krējums - 1 glāze
Olas - 2 gb
''Vegeta''
Augu eļļa
Gaļu (man bija visparastākā sasaldētā vistas maltā gaļa, ko veikalā var nopirkt par santīmiem) kopā ar sīpoliem uz pannas apcep gandrīz gatavu, nedaudz padzesē.
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Es esmu ''slinka'' rīvētāja, ņēmu un vienkārši samalu blenderī.
Ietaukotā cepamformā liek pusi kartupeļu, izlīdzina, pārkaisa nedaudz ''Vegetu''. Tad kārtu saceptās gaļas, izlīdzina un atkal nedaudz ''Vegetu''. Virs gaļas liek atlikušos kartupeļus un atkal nedaudz ''Vegetas''.
Krējumam pielej 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno olas, kārtīgi sakuļ un pārlej kartupeļu-gaļas kārtojumam.
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz 40 minūtēm. Pasniedz ar krējumu un skābiem vai marinētiem gurķiem.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru