sestdiena, 2013. gada 2. novembris

Kartupeļu-maltās gaļas sacepums*


Kartupeļi - 6 ne pārāk lieli
Maltā gaļa - 500 gr
Sīpoli - 1 gb
Krējums - 1 glāze
Olas - 2 gb
''Vegeta''
Augu eļļa










Gaļu (man bija visparastākā sasaldētā vistas maltā gaļa, ko veikalā var nopirkt par santīmiem) kopā ar sīpoliem uz pannas apcep gandrīz gatavu, nedaudz padzesē.
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Es esmu ''slinka'' rīvētāja, ņēmu un vienkārši samalu blenderī.
Ietaukotā cepamformā liek pusi kartupeļu, izlīdzina, pārkaisa nedaudz ''Vegetu''. Tad kārtu saceptās gaļas, izlīdzina un atkal nedaudz ''Vegetu''. Virs gaļas liek atlikušos kartupeļus un atkal nedaudz ''Vegetas''.
Krējumam pielej 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno olas, kārtīgi sakuļ un pārlej kartupeļu-gaļas kārtojumam.
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz 40 minūtēm. Pasniedz ar krējumu un skābiem vai marinētiem gurķiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru