pirmdiena, 2014. gada 20. janvāris

Pankūku pīrāgs - salds un sāļš*



 Būs nepieciešams -
- apmēram 10 plānās pankūkas 

- 500 gr biezpiens
- 4 ēd. kar. cukurs
- vaniļa
- 3 olas
- 100 ml krējums (salds vai skābs - pēc vēlēšanās).







Biezpienam pieber 2-3 ēd.kar. cukuru, vaniļu, pievieno 1 olu un ar mikseri samiksē viendabīgu masu. Uz katras pankūkas liek apmēram 1 ēd.rar. biezpiena masas un satin rullīšos, kā redzams bildītē. Rullīšus liek ietaukotā cepešformā ''gliemezītī''. Rullīšus jāliek diezgan cieši vienu pie otra.
Krējumu samiksē kopā ar 2 olām, vaniļu un 2 ēd. kar. cukura. Pārlej pāri pankūku rullīšiem. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep 30 minūtes.
Gatavu pīrāgu nedaudz padzesē, izņem no formas un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar ievārījumu vai dzērveņu mērcīti.

Šo visu var gatavot arī kā sāļo variantu. Pildījumam var izmantot arī dārzeņus, zivis, sēnes, to pašu biezpienu ar sāli un zaļumiem. Es šeit aprakstīšu variantu ar malto gaļu.
Malto gaļu ar sīpoliem un garšvielām uz pannas cep gatavu. Nedaudz padzesē, pievieno kādu karoti skābu krējumu, olu un kārtīgi samaisa. Tin pankūkās, kārto formā. Pārlej ar olu-krējuma-garšvielu maisījumu, cep gatavu. Pasniedz siltu ar skābu krējumu.

2 komentāri:

  1. ļoti interesantas un noteikti gardas receptes.Saldais variants varētu būt bērnu kārums.Uzreiz iešāvās prāta citas idejas ar ko varētu pildīt.Visādi auglīši utt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, protams! Pankūciņās var pildīt visu, ko sirds kāro vai kas dotajā brīdī ir pieejams. Lai izdodas!!!

      Dzēst