pirmdiena, 2015. gada 26. janvāris

Kotletes sīpolu mērcē


1 kg maltās gaļas
apm. 200-300 gr šampinjonu
5 sīpoli
2 burkāni
1 ola
sāls, pipari
eļļa cepšanai






Vienu sīpolu sīki sagriež, vienu burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep gatavu.
Pusi no saceptā labuma sablenderē.

Maltajai gaļai pievieno saceptos burkānus un sīpolus (arī blenderētos), sāli, piparus, visu labi samaisa un izveido kotletītes. Sakarsētā eļļā apcep brūnas, bet ne gatavas.

Gatavo mērci. Sīpolus sagriež pusgredzenos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves, sēnes sagriež šķēlītēs.
Sakarsētā eļļā apcep burkānus un sēnes. Pievieno sīpolus un nedaudz pasautē.

Kotletes liek pusgatavajos dārzeņos, uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē, kamēr sīpoli gatavi.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru