pirmdiena, 2011. gada 22. augusts

Ābolu ''Šarlote'' mikrenītē *


500 gr āboli
300-400 gr baltmaize
2-3 olas
375 ml (1.5 glāzes) piens
50 gr (2 ēd.kar.) cukurs
Šķipsniņa sodas
15 gr (1 ēd.kar.) rīvmaize
25 gr (1 ēd.kar.) pūdercukurs

Cietu baltmaizi sagriež šķēlēs,nogriež garoziņu un sagriež kubiņos. Olas sakuļ ar cukuru,pielej siltu pienu un kārtīgi samaisa. Pārlej baltmaizes kubiņiem,viegli apmaisa un noliek uz 20-25 minūtēm ievilkties. Ābolus nomizo,izņem sēklotni un sagriež kubiņos. Sajauc ar sodu un baltmaizes-piena-olu maisījumu. Cepamtrauku ieziež ar taukvielām,pārkaisa ar rīvmaizi,liek iekšā sagatavoto maisījumu,izlīdzina. Trauku cieši pārklāj ar pārtikas plēvi vai cepampapīru un mikrenītē 750 Wt cep 10 minūtes,vēl 10 minūtes ļauj pastāvēt mikrenītē,lai nobriest. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru