Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
ceturtdiena, 2011. gada 1. septembris
Augļu plovs
Rīsi - 450 gr
Ķirbis - 500 gr
Rozīnes - 150 gr
Svaigas vīnogas - 300 gr
Āboli - 200 gr
Aličas - 200 gr
Sviests - 100 gr
Ābolus un aličas nomazgā,nomizo,izņem sēklotnes,sagriež kubiņos un sajauc ar nomazgātām rozīnēm un vīnogām. Rīsus nomazgā. Ķirbi sagriež šķēlītēs. Grāpītī izkausē 1/2 sviesta un izliek ķirbja šķēlītes. Virs ķirbjiem ber 1/3 rīsu,tad 1/2 augļu maisījuma,tad 1/3 rīsus,atlikušos auģļus,noslēdz ar rīsiem. Pārlej ar izkausētu sviestu. Visu pārlej ar viegli sālītu ūdeni tā,lai ūdens būtu 1-1.5 cm virs rīsiem. Uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra gatavu apmēram 1 stundu.
Šāds plovs lieliski garšo gan karsts,gan auksts.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru