ceturtdiena, 2011. gada 1. septembris

Augļu plovs


Rīsi - 450 gr
Ķirbis - 500 gr
Rozīnes - 150 gr
Svaigas vīnogas - 300 gr
Āboli - 200 gr
Aličas - 200 gr
Sviests - 100 gr











Ābolus un aličas nomazgā,nomizo,izņem sēklotnes,sagriež kubiņos un sajauc ar nomazgātām rozīnēm un vīnogām. Rīsus nomazgā. Ķirbi sagriež šķēlītēs. Grāpītī izkausē 1/2 sviesta un izliek ķirbja šķēlītes. Virs ķirbjiem ber 1/3 rīsu,tad 1/2 augļu maisījuma,tad 1/3 rīsus,atlikušos auģļus,noslēdz ar rīsiem. Pārlej ar izkausētu sviestu. Visu pārlej ar viegli sālītu ūdeni tā,lai ūdens būtu 1-1.5 cm virs rīsiem. Uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra gatavu apmēram 1 stundu.
Šāds plovs lieliski garšo gan karsts,gan auksts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru