sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Mikrenītē gatavoti kāpostu tīteņi ar dārzeņu pildījumu


















Kāposti - 400 gr
Burkāni - 150 gr
Svaigi šampinjoni - 150 gr
Sīpoli - 2 gb
Skābs krējums - 100 gr
Tomātu sula - 100 gr
Sāls,pipari - pēc garšas



Kāpostu kārtīgi nomazgā un pakarsē mikrenītē 5 minūtes uz pilnu jaudu. Tad noņem dažas lapas,kurās vēlāk tīs pildījumu. Pārējo kāpostu sagriež smalkos salmiņos.
Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs,sīpolu - smalkos kubiņos,burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Grāpītī liek šampinjonus,sīpolus,,pārlej ar pusi - 50 gr - krējuma un uz plīts sautē uz lēnas uguns,kamēr masa sāk sabiezēt. Tad pievieno burkānus,kāpostus,sāli,piparus un sautē vēl apm. 3-4 minūtes.
Iegūto dārzeņu masu liek uz kāpostu lapām,satin tītenīšus un kārto stikla traukā. Atlikušo krējumu - 50 gr - samaisa ar tomātu sulu un sāli,pārlej tītenīšiem. Traukam uzliek vāku vai pārklāj divās kārtās pārtikas plēvi un liek mikrenītē uz 10 minūtēm pie pilnas jaudas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru