Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2011. gada 10. septembris
Mikrenītē gatavoti kāpostu tīteņi ar dārzeņu pildījumu
Kāposti - 400 gr
Burkāni - 150 gr
Svaigi šampinjoni - 150 gr
Sīpoli - 2 gb
Skābs krējums - 100 gr
Tomātu sula - 100 gr
Sāls,pipari - pēc garšas
Kāpostu kārtīgi nomazgā un pakarsē mikrenītē 5 minūtes uz pilnu jaudu. Tad noņem dažas lapas,kurās vēlāk tīs pildījumu. Pārējo kāpostu sagriež smalkos salmiņos.
Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs,sīpolu - smalkos kubiņos,burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Grāpītī liek šampinjonus,sīpolus,,pārlej ar pusi - 50 gr - krējuma un uz plīts sautē uz lēnas uguns,kamēr masa sāk sabiezēt. Tad pievieno burkānus,kāpostus,sāli,piparus un sautē vēl apm. 3-4 minūtes.
Iegūto dārzeņu masu liek uz kāpostu lapām,satin tītenīšus un kārto stikla traukā. Atlikušo krējumu - 50 gr - samaisa ar tomātu sulu un sāli,pārlej tītenīšiem. Traukam uzliek vāku vai pārklāj divās kārtās pārtikas plēvi un liek mikrenītē uz 10 minūtēm pie pilnas jaudas.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru