sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Zeltainie kartupeļi












Kartupeļi - 600 gr
Sīpoli - 1 gb
Ķiploki - 3 daiviņas
Augu eļļa - 50 ml



Kartupeļus izvēlas nelielus,vienāda lieluma. Ja tie ir jaunie kartupeļi, tad nemizo, bet ar suku zem tekoša ūdens noberž. Ūdeni uzvāra, ber iekšā kartupeļus un vāra 5-7 minūtes. Nokāš.
Sīpolus rupji sagriež, ķiplokus izspiež caur spiedi. Kastrolītī ar biezām sienām sakarsē eļļu, liek iekšā kartupeļus (ideāli, ja trauks ir tik liels, lai kartupeļus varētu izvietot vienā kārtā), cep 10 minūtes. Tad pievieno sīpolus, ķiplokus, apmaisa un cep, kamēr sīpoli paliek zeltaini.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru