piektdiena, 2011. gada 21. oktobris

Pīrāgs ar riekstu un aprikozu pildījumu


 Milti - 700 gr
Margarīns - 350 gr
Cukurs - 350 gr
Olas - 4 gb
Vaniļa
Cepamais pulveris







Pildījums Nr.1
300 gr maltas magones
250 gr cukurs
Nedaudz rīvētas citrona miziņas
Piens

Visus produktus samaisa un lēnām lej klāt verdošu    pienu,kamēr iegūst vijīgu masu.

Pildījums Nr.2
300 gr malti valrieksti
250 gr cukura
Rīvēta citrona miziņa
Piens
Gatavo tāpat kā pildījumu Nr.1

Pildījums Nr.3
500 gr aprikozu džema


Miltus izsijā,sajauc ar cepamo pulveri,pievieno uz rupjas rīves sarīvētu aukstu margarīnu,cukuru,olas un ātri samīca mīklu. Sadala četra daļās un OBLIGĀTI uz stundu ieliek ledusskapī. Pa to laiku gatavo pildījumu.
Cepamformu izklāj ar cepampapīru,kārtīgi ietauko.
Pirmo mīklas daļu izrullē un liek formā. Pārziež ar pildījumu Nr.1.
Izrullē otru daļu,pārliek pirmajai. Pārziež ar aprikozu džemu.
Izrullē trešo daļu,liek formā un pārziež ar pildījumu Nr.2.
Visu noslēdz ar izrullētu ceturto mīklas daļu,pārziež ar sakultu olu,var pārkaisīt drumstaliņas,riekstus vai citu ko pēc vēlēšanās. Var likt izmērcētas žāvētās aprikozes vai citus augļus. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 1 stundu. Atdzesē. Atdzisušu uzmanīgi izņem no formas,sagriež vēlamā izmēra gabaliņos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru