ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Krējuma-augļu-cepumu torte*

Cepumi(jebkādi) - 300 gr
Sviests - 150 gr
Arbūza mīkstums - 1.2 kg (arbūza vietā var izmantot jebkādas ogas vai sulas - pēc gaumes un iespējām)
Cukurs - 1 glāze (pa 1/2 glāzes katr veida želejai)
Želantīns - 30 gr
Vaniļa
Naža gals citronskābe
Karsts vārīts ūdens - 100 ml
Skābs krējums - 400 gr



Cepumus samaļ blenderī,pieliek sviestu un samīca mīklu. Mīklu klāj formā,kura iepriekš izklāta ar pārtikas plēvi.


Gatavo divu veidu želejas. Pirmā - krējuma. 15 gr želantīna uzbriedina,izkausē un samaisa kopā ar krējumu,cukuru un vaniļu. Lej sagatavotajā formā. Arbūzus samaļ blenderī un caur marli iztecina 1 litru sulas. Uzkarsē,pievieno uzbriedinātu želantīnu,cukuru,nedaudz citronskābes. Nedaudz padzesē un uzmanīgi lej formā uz recēt sākušas krējuma želejas kārtas. Visu liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām,bet var arī uz nakti. Ļoti uzmanīgi izņem no formas,griež gabaliņos un pasniedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru