1 liels sīpols
1 burkāns
Siers - 100 gr
Sviests - 70 gr (vai kausētais siers)
Eļļa cepšanai
Sāls,pipari,zaļumi.
Aknas atbrīvo no plēvēm un 1 stundu mērcē pienā. Tad nosusina salvetē,sagriež gabaliņos un uz pannas cep gatavas (var arī vārīt). Sīpolus un burkānu smalki sagriež un arī uz pannas cep mīkstus. Sajauc kopā aknas un dārzeņus,pieber sāli,piparus,samaisa un 2x izlaiž caur gaļasmašīnu (vai arī sablenderē). Sajauc ar sviestu (vai kausēto sieru),kārtīgi samīca. Sieru sarīvē uz smalkas rīves un ieber šķīvī. No aknu-dārzeņu masas veido mazas bumbiņas,apviļā sierā,liek uz šķīvja,pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pāris stundām. Pirms pasniegšanas kārto uz lēzena trauka un grezno ar zaļumiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru