Bietes - 2 gb
Želatīns
Salātu lapas
Tomāts - 1 gb
Gurķi - 2 gb
Paprika - 1 gb
Siers (Feta,Mālpils) - 200 gr
Olīveļļa - 3 ēd.kar.
Citrona sula - 2 tējk.
Medus - 1/2 tējk.
Sinepju pulveris - šķipsniņa
Sāls
No bietēm izspiež sulu,pēc garšas pieber sāli. Želatīnu ņem pēc aprēķina - 30 gr uz 1 litru
sulas,uzbriedina,izkausē,pievieno biešu sulai un kārtīgi samaisa. Lej lēzenā traukā un liek ledusskapī,lai sastingst
Papriku un vienu gurķi sagriež salmiņos. Otru gurķi - plānās ripiņās. Tomātiem izņem sēklotni,jo tā dos nevajadzīgu mitrumu,un sagriež kubiņos.
Sieru sagriež nelielos kubiņos.
Eļļu sajauc ar citrona sulu,pievieno medu,sāli,sinepju pulveri un kārtīgi samaisa.
Uz šķīvja kārto salātu lapas,uz lapām - gurķu ripiņas.
Nākamajās kārtās - tomāti,paprika,siers.
Noslēdz ar salmiņos sagrieztajiem gurķiem.
Izņem no ledusskapja želeju,sagriež kubiņos.
Liek uz salātiem, pārlej ar sagatavoto mērcīti.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru