Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2011. gada 7. oktobris
Mandeļu kūciņa ar vaniļas krēmu
Mīkla:
- maltas mandeles - 250 gr
- cukurs - 100 gr
- olas baltumi - 7 gb
- milti - 50 gr
Krēms:
- sausais vaniļas pudiņš - 2 paciņas
- piens - 750 ml
- cukurs - 100 gr
- sviests - 150 gr
Dekorēšanai:
- pūdercukurs - 1 ēd.kar.
- kakao pulveris - 1 tējk.
- rīvēta šokolāde
Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās,pievieno mandeles,miltus un uzmanīgi samaisa. Divas pannas izklāj ar cepampapīru,iesmērē ar eļļu. Mīklu sadala 2 daļās,liek uz pannas un cep 180 grādos 25 minūtes.
Vaniļas pudiņu sajauc ar 250 ml piena. Pārējo pienu ar cukuru uzvāra,pievieno pudiņa-piena misījumu,vēlreiz uzvāra un atdzesē. Atdzisušam pievieno sviestu un saputo (sviestam ar pudiņu jābūt apmēram vienā temperatūrā).
Biskvītam uzmanīgi apgriež maliņas un apliek apkārt papīru tā,lai veidojas apmalīte. Liek krēmu biezā kārtā,virs krēma - otru biskvīta plāksni. Uz 2 stundām ievieto ledusskapī.
Pūdercukuru samaisa ar kakao un pārkaisa kūciņai,visam pa virsu uzber rīvētu šokolādi un uzliek mandelīti.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru