piektdiena, 2011. gada 7. oktobris

Mandeļu kūciņa ar vaniļas krēmu
















Mīkla:
- maltas mandeles - 250 gr
- cukurs - 100 gr
- olas baltumi - 7 gb
- milti - 50 gr

Krēms:
- sausais vaniļas pudiņš - 2 paciņas
- piens - 750 ml
- cukurs - 100 gr
- sviests - 150 gr

Dekorēšanai:
- pūdercukurs - 1 ēd.kar.
- kakao pulveris - 1 tējk.
- rīvēta šokolāde



Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās,pievieno mandeles,miltus un uzmanīgi samaisa. Divas pannas izklāj ar cepampapīru,iesmērē ar eļļu. Mīklu sadala 2 daļās,liek uz pannas un cep 180 grādos 25 minūtes.
Vaniļas pudiņu sajauc ar 250 ml piena. Pārējo pienu ar cukuru uzvāra,pievieno pudiņa-piena misījumu,vēlreiz uzvāra un atdzesē. Atdzisušam pievieno sviestu un saputo (sviestam ar pudiņu jābūt apmēram vienā temperatūrā).
Biskvītam uzmanīgi apgriež maliņas un apliek apkārt papīru tā,lai veidojas apmalīte. Liek krēmu biezā kārtā,virs krēma - otru biskvīta plāksni. Uz 2 stundām ievieto ledusskapī.
Pūdercukuru samaisa ar kakao un pārkaisa kūciņai,visam pa virsu uzber rīvētu šokolādi un uzliek mandelīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru